NOVO: DJI predstavil Phantom 4 Pro in Inspire 2

DJI je pred nekaj minutami predstavil nova drona: DJI Phantom 4 Pro in DJI Inspire 2.

phantom4pro_inspire2

DJI Phantom 4 Pro

Phantom 4 Pro doseže hitrost 72 km/h, višino 6000m (v Sloveniji to seveda ni dovoljeno) in leti max 30 minut. Kamera ima nov večji 1″ CMOS senzor, ki doseže ločljivost 20 mega pikslov. Objektiv je 8.8 – 24 mm (ekvivalentno 35mm) f2.8-f11, autofokus dela od 1m dalje. Poleg kamere na stabilizatorju ima vgrajenih kar 6 senzorjev, ki zaznavajo ovire na poti pri letenju v kar pet smeri. Ta funkcija bi mi prišla zelo prav pred enim letom, ko sem zaradi letenja nazaj s Phantomom 3 Pro treščil v drevo. To si lahko pogledate TUKAJ.

canvasSenzorji za zaznavanje ovir med letom

Novost je zajemanje videa 4K pri 60 fps in 100 Mbps v kodeku H.264. Lahko pa shranjujete video v H.265 kodeku, ki ga poznam že iz Samsunga NX1 in zavzame manj prostora na SD kartici in disku, pri enaki kvaliteti kot kodek H.264. Probleme boste imeli le pri obdelavi kodeka, saj ga na primer Final Cut Pro še vedno ne podpira, ga pa podpira Adobe Premiere pro. Glede na to da so se pri DJI odločili za kodek H.265, je pričakovati, da bo tudi Apple naredil kaj v tej smeri in ga podprl.

Pri ločljivosti 1080 boste lahko snemali kar 120fps. Max. velikost Micro SD kartice je 128 GB. Deluje od 0 do 40 stopinj celzija. Vzletna teža je 1388g, (skupaj z baterijami in propelerji). Kontroler prenaša sliko do 7km. Obstajata dve verziji kontrolerja in sicer z zaslonom ali brez. Zaslon naj bi bil 2 krat bolj svetel od pametnih telefonov, kar pride zelo prav v sončnem vremenu, ko je na tablice in telefone težko gledati. Kontroler z vgrajenim zaslonom ima prav tako HDMI izhod, na katerega lahko priklopite večji zunanji monitor, mikrofon in SD kartico, ki vam omogoča v živo komentiranje ali obdelavo posnetkov kar znotraj DJI GO aplikacije. Baterija kontrolerja naj bi držala do 5h, kar bi lahko bilo dovolj za hitro urejanje posnetkov.

Skupaj z DJI GO aplikacijo deluje odlično in lahko načrtujete let, aktivno sledite, letenje z dotikom na ekran v željeno smer, vračanje na začetno pozicijo do 1cm natančno, snemanje selfijev brez kontrolerja z mahanjem. To so le nakatere od prednosti novega Phantoma 4 Pro.

Več o novem DJI Phantom 4 Pro lahko izveste TUKAJ.

 

Novi DJI Phantom 4 Pro:

dji_phantom_4_pro

 

 

DJI Inspire 2

dji_inspire_2

Novi Inspire 2 se ponaša s hitrostjo kar 108 km/h, vzpenjanjem 9m/s in spuščanjem 6m/s. Oviram se bo umikal s pomočjo infrardečih senzorjev. Novost je tudi FPV kamera. Maksimalna ločljivost kamere je 5.2K/30 4.2Gbps ali 4K/60fp pri 100Mbps. Kar je že sploh pri cinema DNG poglavje zase, saj so potrebni hitri SSD diski, ki pa so dragi. Letenje je možno le z dvema baterijama, kar sicer podaljša čas letenja in varnost.

inspire_2

Ker me je DJI Phantom 4 Pro bolj prepričal, glede praktičnosti in tudi cenovno, sem mu posvetil več časa, za DJI Inspire 2 pa bi potreboval še par SSD diskov, kamero, verjetno tudi nov računalnik, da bi lahko hitro obdeloval posnetke. Zato si več o novem DJI Inspire 2 poglejte TUKAJ.

Kateri pa je vas bolj prepričal? Napišite v komentar spodaj.

 

Uživajte in želim vam varno letenje! 🙂

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Instagram