Kontrastne barve so pomembne za razvoj otroka

Starši pogosto naredimo napako in sobico oz. okolje v katero prinesemo novorojenčka uredimo v preveč nežne barve. Pogosto se zgodi, da je sobica za punčko v nežnih roza, za fantka pa v nežnih modrih tonih. Zadnje čase sta med mladimi starši zelo popularni tudi bež in siva barva.
Takšne sobice so nedvomno čudovite, sploh za nas starše, za novorojenčka pa je takšno okolje bistveno premalo stimulativno.

Intelektualne sposobnosti so dokazano odvisne od števila možganskih sinaps, za razvoj le-teh pa je potrebno stimulativno okolje. Zelo pomembno je, da smo pri izbiri prvih igrač za dojenčka pozorni prav na to. Novorojenčkom, ki se jim vid šele razvija, so posebej privlačni kontrasti.

Izbirajte igrače, ki so kontrastnih barv in zapletenih vzorcev, saj tako pomembno spodbujate razvoj novorojenčkovih možganov.

 

1. 4moms MamaRoo snemljive žogice
Inovativno podjetje 4moms se gotovo zaveda, kako pomembni so kontrasti za novorojenčkove možgane, zato tudi mamaRoo gugalniku, o katerem sva že pisala TUKAJ, niso pozabili dodati stimulativnih igračk. Gugalnik mamaRoo in druge izdelke 4moms lahko naročite TUKAJ.

Mamaroo1

2.Playgroo igrače
Playgroo ima na voljo kar nekaj igrač kontrastnih igrač. Črno belim kontrastom so dodali še druge žive barve (rdeča, rumena, modra, zelena).

Playgroo

3. Naredi sam (DIY)
Na Pinterestu, lahko najdete ogromno idej, kako lahko takšne stimulativne igrače naredite kar sami:

Screen Shot 2016-04-30 at 11.07.37

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Instagram