Novo iz DJI – Phantom 4

Od 1. marca 2016 je na uradni strani DJI na voljo novi kvadrikopter Phantom 4. Phantom 4 je že možno naročiti tukaj. Cena novega modela je 1599 EUR. V to ceno je vštet DDV in brezplačna dostava.

phantom4

Novi DJI Phantom 4 se od predhodnika Phantom 3 in 2 razlikuje že od daleč.

V čem se Phantom 4 razlikuje od predhodnika Phantom 3?

Že na prvi pogled se Phantom 4 razlikuje od prejšnjih dveh modelov Phantom 3 in Phantom 2.

Je kompakten, omogoča večje hitrosti (do 72km/h) in ima čas letenja kar 28 minut, kar mu omogoča večja baterija.  Doseg je 5 km.

Propelerji so hitro snemljivi in delujejo po principu stisni in snami.

Dodane so nekatere popolnoma nove funkcije, kot so samodejno izogibanje oviram in sledenje premikajočim se oviram z uporabo funkcije aktivno sledenje (ActiveTrack), polet z dotikom prsta. Nova smart Return Home funkcija omogoča izogibanje oviram ob povratku nazaj.

Funkcija samodejnega izogibanja oviram bo najbolj razveselila začetnike, saj bo to velika pomoč pred nezaželenimi trki v ovire in padci, ki se v večini primerov končajo s poškodbami drona. S tem imam tudi sam izkušnje. Kako se je moj dron zaletel v drevo lahko pogledate v videu spodaj. Phantom 4 bi se naj takšnim trkom izognil.

Funkcija aktivneg sledenja bo prišla prav predvsem pri snemanju športnih dogodkov, saj kamera na dronu sledi premikajočemu v videu.

Phantom4baterry

Baterija omogoča kar 28 minut letenja.

Integriran stabilizator (gimbal) za še boljše in stabilnejše posnetke.

Optimiziran je tudi Vision Positioning System, za pozicioniranje do višine 10 metrov.

TUKAJ lahko naročite Phantom 4.

Kaj pa video?

Video lastnosti so podobne kot pri modelu Phantom 3 Professional. Snema 4K posnetke pri 30 sličicah na sekundo. Za snemanje počasnih posnetkov pa bo na voljo ločljivost 1080 in 120 sličic na sekundo.

camera

4K pri 30 sličicah na sekundo

TUKAJ lahko naročite Phantom 4.

Dostava po 15. marcu 2016

 Phantom4-box

 

Ali naj kupim Phantom 4 ali Phantom 3?

Če se odločate za nakup Phantom 4 in če je to prvi dron, potem vam ga vsekakor svetujem. Je najboljši in najbolj varen za letenje, saj ima dodanih veliko funkcij, s katerimi bo letenje bolj varno. Seveda pa svetujem, da se še naprej izogibate letenju nad ljudmi, saj lahko elektronika v vsakem trenutku odpove in dron nenadzorovano pade. Na to računajte, ko boste leteli, da bo vaše letenje kar se da varno.

 

Če ste bolj izkušeni, znate leteti in se ne bojite zaletavanja v ovire, znate tudi dobro slediti objektom, ki jih želite posneti, potem razmislite o nakupu Phantom 3 s kakšno dodatno baterijo ali dvema.  V kolikor že imate Phantom 3 in dodatne baterije, filtre, kufer za transportiranje za Phantom 3, to je oprema, ki jo imam tudi sam, razmišljam, da Phantoma 4 sploh ne potrebujem. Tako bom verjetno kar počakal na Phantom 5.

Kaj pa vi? Če imate kakšno vprašanje me kontaktirajte ali napišite v odgovor na to objavo spodaj.

Lep pozdrav in varno letenje 😉

 

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Instagram