Življenje s Francoskim Buldogom

…in nekaj zabavnih dejstev iz našega vsakdana s štirinožnim razvajencem:

(vir: pinterest.com)

POTREBUJE BLIŽINO
Zelo rad je del družine. Potrebuje stik s človekom, velikokrat si izbori svoj prostor zraven enega od naju, še najraje se prilepi k nogam. To, da se tudi ckrlanja ne naveliča nikoli, verjetno ni treba posebej poudarjati.

PASJI TRIKI MU NE GREDO NAJBOLJE OD TAČK
Sedaj sva ugotovila zakaj se imenuje francoski buldog. Zagotovo zato, ker se ob vsakem ukazu dela Francoza. Pri učenju je izredno trmast in ne mara ukazov. No… “sedi” nam v 90% uspe, to pa je tudi bolj kot ne vse.

triki
(vir:pinterest.com)

NE LAJA
Oziroma zalaja, ampak res redko. Slišiva ga enkrat na pol leta.

tabornik

SMRČI
To, da ne laja pa še ne pomeni, da je tiho. Daleč od tega, ko vklopi smrčanje. Takrat je glasen in ga je prav zabavno poslušati, razen če hočeva zaspati tudi sama. Njegovo posteljo sva tako preselila na najbolj oddaljeno točko od spalnice.Veliko lastnikov francoskih buldogov baje spi skupaj z njimi, kako jim to uspeva nama pa ni jasno.

SPUŠČA GOLOBČKE
Pri tej točki enostavno nima konkurence. In na žalost skoraj noben golobček ne uide, brez da tudi midva ne bi bila deležna francoske aroma terapije.

vdih_izdih
(vir:pinterest.com)

JE HITRO UŽALJEN
Če kaj ni po njegovo ali ga zaradi kakšne lumparije okregava (recimo zaradi prejšnjih dveh točk), hitro uperi svoj pogled v tla in nekaj časa vztraja. Seveda pa nihče ne more biti dolgo jezen na te nedolžne očke.

Mula

HITRO GA ZEBE
V stanovanju vedno poišče najbolj topel kotiček. Je pravi sončni kralj, saj so mu točke, ki so obsijane s soncem najljubše. Pozimi zunaj ekspresno zaključi sprehod in hoče nazaj na toplo. Sploh, ko se nama zjutraj kam mudi in mora svoj jutranji mini sprehod opraviti bolj zgodaj pa nisva deležna prav lepega pogleda iz njegove strani.

Brrr

HITRO MU JE VROČE
Poleti pa je ravno obratno. Na sprehodu ima hitro jezik do tal in glasno diha, zato daljši sprehodi odpadejo. Takrat so njegovo najljubše počivališče mrzle ploščice in hladna voda za osvežitev je nujna.

LENOBA V STANOVANJU
V stanovanju skoraj cel dan prespi na svojih “hot spot” točkah. Zbudi se, ko mu zakruli v trebuščku in ko želi ven.

Sončni kralj

HIPERAKTIVEN ZUNAJ
Zunaj pa se zelo hitro zažene in ima občasne napade izjemne energije. Treba je paziti, da se ne izčrpa preveč, saj se hitro pregreje, pri igri na prostem pa ne pozna meja.
 

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Instagram