Kako narediti timelapse z iPhonom v iOS8

Novi iOS8, na iPhone, vam omogoča, da ustvarjate timelapse fotografije kar v aplikaciji Camera.

Timelapse vam omogoča, da ustvarite zaporedje slik, kot rezultat pa dobite video v hitrem posnetku, ki je sestavljen iz teh fotografij. Tako vam timelapse omogoča, da vidite tisto, kar v realnem svetu oko ne zazna tako očitno. V videu, ki je nastal s timelapse fotografijo, lahko vidite npr. kako se oblaki spreminjajo in premikajo (poglej video).

Tako sem za test posnel premikanje trave in oblakov.

Če želite narediti dobre timelapse fotografije priporočam, da posnamte gibanje oblakov, množico ljudi, vožnjo v avtomobilu, rast rastlin, avtomobile v križišču, v glavnem nekaj kar se premika, raste ali spreminja obliko.

Pomembno je, da je iPhone ves čas, ko zajema fotografije popolnoma na miru. Priporočam uporabo stojala, v kolikor ga nimate, pa ga lahko tudi naslonite na nekaj. Za video spodaj sem sem iPhone 5 dal na tla in ga podprl s koščkom veje, ki sem jo zapičil v zemljo 🙂

 

Kako naredite timelapse z iPhonom v iOS8?

1. Odprite aplikacijo Camera, ki se vam odpre v PHOTO.

2. Dvakrat potegnite s prstom po ekranu v desno, da se premaknete v levo in prišli boste do TIME-LAPSE.

timelapse

3. Namestite telefon tako, da bo pri miru in pritisnite na rdeči krog na ekranu.

4. Pustite nekaj časa, da zajamete dovolj fotografij.

5. Za končanje zajemanja fotografij pritisnite rdeči kvadratek in poglejte rezultat.

 

Fotografije na iPhone lahko zajemate tudi s tipko za glasnost na telefonu ali na slušalkah. Priporočam uporabo slušalk, ker ob pritisku ne boste premaknili telefona.

Video se vam bo shranil med Photos, lahko ga obdelate v iMovie ali drugih aplikacijah in enostavno naložite na Facebook, Youtube ali drugam.

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Instagram